Αρχική Οι Θέσεις μας Περιβάλλον Ψήφισμα – Έρευνα και Εξόρυξη Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Ψήφισμα – Έρευνα και Εξόρυξη Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων

1262
0

Προς:

  1. Περιφέρεια Ηπείρου,
  2. Δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου,
  3. Παvηπειρωτική Συvομοσποvδία Ελλάδας
  4. Αδελφότητες Ομοσπονδίας Καλαμά

Κοινοποίηση: Βουλευτές Ηπείρου

Ψήφισμα

Το Δ.Σ. της “ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ“, στα πλαίσια των καταστατικών, δημοκρατικών και ηθικών του υποχρεώσεων συγκάλεσε σήμερα Δευτέρα 22/1/2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα της Αδελφότητας Κουκλιωτών Ιωαννίνων Κολωνού 48 Αθήνα, έκτακτη Γ.Σ. των Αδελφοτήτων-μελών της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να τις ενημερώσει, να διεξαχθεί γόνιμος διάλογος, να απαντηθούν ερωτήματα και απορίες με βάση τα επίσημα έγγραφα της πολιτείας και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο σοβαρότατο θέμα της Έρευνας και Εξόρυξης Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  1. Καλεί την Περιφέρεια Ηπείρου να επανεξετάσει την νομιμότητα των αδειοδοτήσεων και τους περιβαλλοντολογικούς όρους.
  2. Καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια Ζίτσας και Πωγωνίου, να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους για αδειοδότηση ερευνών σε Δασικές Δημοτικές εκτάσεις από την ανάδοχο εταιρεία. Να οργανώσουν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των κατοίκων στα χωριά μας το καλοκαίρι, προκειμένου αυτοί, να ενημερωθούν και να αποφασίσουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση και την ΣΜΠΕ.
  3. Καλεί το Δ.Σ. της Παvηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στην οποία είμαστε μέλη, να προχωρήσει άμεσα σε μεγάλη ανοικτή ενημερωτική ημερίδα στην Αθήνα, σε κατάλληλο χώρο, προκειμένου να εκφραστούν, να ακουστούν και να συζητηθούν όλες οι απόψεις.
  4. Καλεί τις Αδελφότητες να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις με σκοπό να ενημερώσουν τα μέλη τους για το φλέγον θέμα που αφορά το μέλλον και την προκοπή του τόπου μας.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας,
Ο Πρόεδρος Στεργίου Κωνσταντίνος,
Ο Γραμματέας Αποστόλου Στυλιανός

 

Φωτογραφία: Kostas Tsekas

Προηγούμενο άρθροΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση ΗΣ για την εκδήλωση για τους υδρογονάνθρακες