Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2020 ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

1413
0

 

H Ηπειρωτική Συσπείρωση χαιρετίζει τους διαδηλωτές που τίμησαν τους αγωνιστικούς εορτασμούς του Πολυτεχνείου. Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Ήταν η απαραίτητη απάντηση στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης που με πρόσχημα την πανδημία προσπαθεί να κάμψει κάθε είδους αντίδραση στην πολιτική της.

Ήταν η πρέπουσα απάντηση στην – χουντικής προέλευσης – απαγόρευση των συγκεντρώσεων με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας για πρώτη φορά από το 1973 και με πλήρη πολιτική κάλυψη του Υπουργού Χρυσοχοίδη (που δεν διαβάζει τα μνημόνια αλλά ξυλοφορτώνει κάθε διαμαρτυρόμενο).

Το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας κατέρρευσε μπροστά στις εικόνες από τη μια των διαδηλωτών, με μάσκες και με αποστάσεις και από την άλλη των συνωστισμένων δυνάμεων καταστολής, χωρίς μάσκες, στους δρόμους της Αθήνας.

  • Η ίδια μάλιστα η κυβέρνηση, με την καταστολή που διέταξε, δημιούργησε ασφυκτικές συνθήκες συγχρωτισμού, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική ευθύνη.

Το οργανωμένο μαζικό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί και είναι χρέος του να διασφαλίζει όλους του κανόνες και τα πρωτόκολλα. Δεν θα λέγαμε βεβαία το ίδιο για την Ελληνική Αστυνομία.

  • Η ωμή και απρόκλητη αστυνομική βία ενάντια σε διαδηλωτές είχε στόχο τον διαχρονικό πόθο εξάλειψης του περιεχόμενου του Πολυτεχνείου. Ήταν μια πρόβα «τζενεράλε» για την συνεχεία. Καταστολή που ακολούθησε διαδηλωτές μέχρι τα σπίτια τους, προχωρώντας σε συλλήψεις στην είσοδό τους!
  • Η αποφασιστική στάση του λαού έσπασε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.
  • Η ΠΣΕ προσπάθησε να τιμήσει το Πολυτεχνείο με την κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία παρά την απαγόρευση. Η τρομοκρατία ήταν τέτοια που δεν επιτράπηκε ούτε έξω από την πύλη να φθάσουν οι αντιπρόσωποι. Αντιθέτως έγιναν μάρτυρες εξ’ ιδίων της αστυνομοκρατίας που επικρατούσε.

Μήπως συμπατριώτες τα παραπάνω πεπραγμένα και τα νέα νομοσχέδια μας θυμίζουν κάτι;

  • Θα δεχτούμε τα χουντικής έμπνευσης “αποφασίζω και διατάζω”;
  • Θα δεχτούμε την καταστρατήγηση της (δημοκρατίας και του ίδιου του Συντάγματος τους;
  • Θα δεχτούμε την επιβολή σιγής νεκροταφείου απέναντι στη νομοθέτηση τέτοιων μέτρων, όπως η κατάργηση του 8ωρου και τόσα άλλα;
  • Θα δεχτούμε να γυρίσουμε δεκαετίες πίσω;
  • Η Ηπειρωτική Συσπείρωση δώσαμε εκ νέου την απάντηση μας με την μαζική συμμετοχή μας στον απεργιακό αγώνα στις 26 Νοεμβρίου
  • Σπάσαμε ξανά τη σιωπή, την εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή και απεργήσαμε για τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματα μας.

polytexneio.pdf

Προηγούμενο άρθροΗ Ηπειρωτική Συσπείρωση με θλίψη αποχαιρετά τον αγαπημένο μας δάσκαλο Κώστα Μπατσή.
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της ΗΣ για το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών