Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2020 Η Ηπειρωτική Συσπείρωση με θλίψη αποχαιρετά τον αγαπημένο μας δάσκαλο Κώστα Μπατσή.

Η Ηπειρωτική Συσπείρωση με θλίψη αποχαιρετά τον αγαπημένο μας δάσκαλο Κώστα Μπατσή.

2528
0

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 ο Κώστας Μπατσής, αγαπημένος δάσκαλος των Ηπειρωτών άφησε την τελευταία του πνοή στην αγαπημένη του Πλατανούσα Ιωαννίνων. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 8/10, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατανούσας, στις 13:00. Θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης.

Ο Κώστας Μπατσής, με καταβολές στην Εθνική Αντίσταση, διατέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ της ΠΣΕ, χοροδιδάσκαλος, με μόνιμη παρουσία στα γραφεία της ΠΣΕ.

Διακρίθηκε για το ήθος, τη λεβεντιά και τη γλυκύτητα του, για το δημοκρατικό του φρόνημα. Πάντα δίπλα στην Ηπειρωτική Συσπείρωση, στον αγώνα για μια Πανηπειρωτική όπως την έχουν ανάγκη οι απόδημοι Ηπειρώτες.

Ο γνήσιος αυτός Ηπειρώτης όλη του τα   η ζωή αποτέλεσε ακούραστο εργάτη της Παράδοσης και του Λαϊκού μας Πολιτισμού!  Με ανιδιοτέλεια, πολύ υπομονή και αγάπη δίδαξε σε εκατοντάδες απόδημους Ηπειρώτες και ιδιαίτερα σε νέους όχι μόνο τους παραδοσιακούς χορούς και τον πολιτισμό μας. Τους δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια, να έχουν το θάρρος να υπερασπίζονται τους αδικημένους, την αξία της αλληλεγγύης.
Τους έμαθε να σέβονται και να τηρούν τις παραδόσεις μας, να αγαπούν τους συλλόγους τους και να πηγαίνουν, όσο γίνεται περισσότερο, στα χωριά τους.

Η Ηπειρωτική Συσπείρωση αποχαιρετά τον Κώστα Μπατσή με ένα ποίημα που έγραψε γι’ αυτόν πριν λίγα χρόνια η Ηπειρώτισσα λογοτέχνης (από το Βασιλόπουλο Ιωαννίνων) Άννα Μπουρατζή – Θώδα, πρώην Α/Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής.

Πατρίδα μου Πλατανούσα
Αφιερωμένο στον Κώστα Μπατσή

Ψυχή π’ ακούει που τραγουδάει σε ρίζες και ρουμάνια,
μέσα στις ακροποταμιές μαζί με τα πλατάνια,
με ήρωες και ξωτικά στα βάθη των αιώνων
γίνεται τσάμικο η καρδιά στους τάφους των προγόνων.
Κι όταν ο άνεμος βογγά και τη βροχή σκορπίζει
έρχεται δάκρυ της ψυχής έτσι το χώμα ανθίζει
«φτενά χωράφια και στεγνά» όμως οι φλόγες ψέλνουν
φεγγοβολάνε τα βουνά, τα κόκκαλα ανασταίνουν.
Εσύ μ’ αγάπη τραγουδάς σε ρούγες και σε κάστρα
χορεύεις με τις πασχαλιές κρυφομιλάς με τ’ άστρα.

ΜΠΑΤΣΗΣ.pdf

 

Προηγούμενο άρθροΑναγγελτικό θανάτου Γρηγόρη Φώτου
Επόμενο άρθροΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ