Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2020 Ανακοίνωση της ΗΣ για το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών

Ανακοίνωση της ΗΣ για το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών

1377
0

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Το τελευταίο διάστημα, οι τράπεζες έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο καταστημάτων σε μια σειρά πόλεις και κεφαλοχώρια της Ηπείρου (Κόνιτσα, Φιλιάτες, Παραμυθιά, Παρακάλαμος), κρατώντας μόνο τα υποκαταστήματα  στις έδρες των νομών. Το ίδιο κάνουν πανελλαδικά (45 καταστήματα η Πειραιώς, 41 η Εθνική και αντίστοιχα η AlphaBank και η Eurobank). Η πλειονότητα των καταστημάτων που κλείνουν βρίσκονται σε απομακρυσμένες παραμεθόριες περιοχές, σε νησιά και σε επαρχιακές πόλεις.

Το κλείσιμο αυτών των καταστημάτων, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στα καταστήματα που απομένουν. Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και οι συνταξιούχοι, αγρότες, αλιείς και άλλοι μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική τραπεζική ενώ το κόστος των συχνών μετακινήσεων σε άλλες πόλεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν, είναι γι’ αυτούς δυσβάσταχτο. Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές (όπως το Πωγώνι) συνδυαζόμενο με το σταμάτημα των δρομολογίων των ΚΤΕΛ θα αποτελέσει σημαντική πρόσθετη δυσκολία για τους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους.

Το κλείσιμο καταστημάτων αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής των τραπεζικών ομίλων για μείωση του κόστους λειτουργίας. Οι τραπεζικοί όμιλοι που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δισεκατομμύρια κρατικών επιδοτήσεων, προερχόμενων από τα δάνεια που σύναψε το κράτος και θα πληρώνει ο λαός για δεκαετίες, που καταπίνουν τα σπίτια της λαϊκής οικογένειας, που χρεώνουν ακριβά τις Ιντερνετικές υπηρεσίες, τώρα έρχονται και κλείνουν υποκαταστήματα, απολύουν εργαζόμενους, τους εκβιάζουν με δυσμενείς αλλαγές των εργασιακών τους σχέσεων. Μοναδικό κριτήριο και οδηγός τους η μεγιστοποίηση των κερδών των μετόχων. Κι όλα αυτά με την ανοχή ή και τη στήριξη των κυβερνήσεων που ψηφίζουν νόμους-δώρα στις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο, κάνοντας ευκολότερη και φθηνότερη την απόλυση εργαζομένων,

Η Ηπειρωτική Συσπείρωση καλεί τις Ομοσπονδίες, Αδελφότητες και Συλλόγους, μέλη της Πανηπειρωτικής, να πάρουν θέση απέναντι σε αυτήν την πολιτική, να ενημερώσουν τα μέλη τους, να εκδώσουν ψηφίσματα καταδίκης και να τα στείλουν στις διοικήσεις των τραπεζών, καθώς και στους βουλευτές της περιφέρειάς τους και στα κόμματα.

Για το κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών.pdf

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
Επόμενο άρθροΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΡΕΤΖΙΟΥ και ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ