Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2017 Δελτίο Τύπου της ΗΣ για συναντήσεις με φορείς απόδημων Ηπειρωτών

Δελτίο Τύπου της ΗΣ για συναντήσεις με φορείς απόδημων Ηπειρωτών

2127
0

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ηπειρωτική Συσπείρωση δυναμώνει την επικοινωνία της
με τους φορείς της Ηπειρωτικής Αποδημίας

ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 

Μετά από πρόσκληση της Αδελφότητας Πολυδώρου Ιωαννίνων, την Κυριακή 12/11/2017, παρευρέθηκαν και μίλησαν στη συγκέντρωση που οργάνωσαν το ΔΣ της Αδελφότητας και η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πολυδώρου, τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ, εκλεγμένοι με την ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Νίκος Γιαννούλης και Σωτήρης Κολιούσης.

Το θέμα ήταν η έναρξη των εργασιών έρευνας για τους υδρογονάνθρακες στο Πολύδωρο, στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης του 2014 για το «οικόπεδο Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας».

Ο Νίκος Γιαννούλης ενημέρωσε για τα βασικά σημεία της σύμβασης, για τα σημαντικότερα προβλήματα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις εργασίες έρευνας και εξόρυξης, τονίζοντας ότι αυτά δεν αφορούν ένα χωριό αλλά όλη την Ήπειρο και τη χώρα μας γενικότερα, αφού για πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια προσπάθεια σε ιδιαίτερο γεωφυσικό-ανάγλυφο-περιβάλλον.

Στην παρέμβασή του ο Σωτήρης Κολιούσης αναφέρθηκε στον ρόλο των εταιριών έρευνας, θέτοντας το ζήτημα υπέρ τίνος θα γίνουν οι εργασίες και η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, ανέδειξε τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στους κατοίκους και στους απόδημους. Υπογράμμισε πως με πρωτοβουλία της ΗΣ το ΔΣ της ΠΣΕ διοργάνωσε ημερίδα στις 2/12/2014 για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο και από τότε η πλειοψηφία του ΔΣ αρνείται σταθερά να συζητήσει τα συμπεράσματα, παρά τις σχετικές αποφάσεις της ΓΣ της ΠΣΕ. Αναφέρθηκε ακόμη στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων,  στους δασικούς χάρτες και στην επιβολή διοδίων στην Ιόνια Οδό, γεγονός που αποτρέπει τους απόδημους Ηπειρώτες να επισκέπτονται τον τόπο τους.

Ο Νίκος Γιαννούλης εισηγείται στη συγκέντρωση.
Δίπλα του ο πρόεδρος της αδελφότητας Πολύδωρου Τάσος Χάλκος

Προηγούμενο άρθροΔελτίο τύπου της ΗΣ για την Ολομέλεια της 14ης Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΓια τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΣΕ με θέμα τους υδρογονάνθρακες