Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2017 Δελτίο τύπου της ΗΣ για την Ολομέλεια της 14ης Νοεμβρίου

Δελτίο τύπου της ΗΣ για την Ολομέλεια της 14ης Νοεμβρίου

1394
0

Δελτίο Τύπου της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης

για την Ολομέλεια της 14ης Νοεμβρίου

Με αυξημένη συμμετοχή, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, συγκλήθηκε η Ολομέλεια της «Ηπειρωτικής Συσπείρωσης» την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών. Όλοι οι παρόντες ήταν μέλη ή αντιπρόσωποι Συλλόγων και Αδελφοτήτων.

Στην εισήγηση που από μέρους των εκλεγμένων και της Γραμματείας παρουσίασε ο Σωτήρης Κολιούσης, αναλύθηκε η σημερινή κατάσταση στην Π.Σ.Ε., έτσι όπως διαμορφώθηκε από την αντιδημοκρατική, καταστροφική για την οργανωμένη ηπειρωτική αποδημία και την ίδια την Π.Σ.Ε. λειτουργία της πλειοψηφίας. Παρουσιάστηκαν, επίσης, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της «Η.Σ.», τα προβλήματα και οι προτεραιότητες, οι επαφές της με τους πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους φορείς της αποδημίας, για την διεκδίκηση λύσεων και για την αντιστροφή της φθίνουσας πορείας.

Η επιτυχία της Ολομέλειας επιβεβαιώθηκε από την ποιότητα των παρεμβάσεων και τον πλούτο της συζήτησης, στην οποία εκφράστηκε ομόθυμα η αγωνία για την κατάσταση στην Π.Σ.Ε., η καταγγελία για το ρόλο της πλειοψηφίας, η ανάγκη να αναζωογονηθεί η δράση στα «κύτταρα» της αποδημίας, τις Αδελφότητες και τους Συλλόγους, και η ανάπτυξη της κοινής τους δράση.

Από τους δεκάδες εκπροσώπους συλλόγων που συμμετείχαν, αναδείχθηκε ως προτεραιότητα η ανάγκη συνέχισης και έντασης των επαφών της «Η.Σ.» με τους Συλλόγους και τις Αδελφότητες, πρωτοστατώντας στο συντονισμό τους, στην οργάνωση της δράσης τους, στην προσπάθεια για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης, στην από κοινού προετοιμασία της επόμενης μέρας.

Οι τοποθετήσεις και η συζήτηση ανέδειξαν τον ποικιλία των προβλημάτων, των αναγκών και των προτάσεων. Στη θεματολογία έγιναν ιδιαίτερες αναφορές σε θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος – με εστίαση σε θέματα της σχεδιαζόμενης εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και στον υδάτινο πλούτο, αθλητισμού, αλληλεγγύης και αγωνιστικής εγρήγορσης για τα οξυμένα προβλήματα που ταλανίζουν την αποδημία και την Ήπειρο.

Ας σημειωθεί ότι παραβρέθηκαν και εξέφρασαν την στήριξή τους στις δράση και τις πρωτοβουλίες της «Ηπειρωτικής Συσπείρωσης» οι πρώην Πρόεδροι της ΠΣΕ Π. Κοσοβίτσας και Γ. Οικονόμου.

Η μεγάλη αναγνώριση του ρόλου που μπορεί και πρέπει να παίξει η «Ηπειρωτική Συσπείρωση» αντανακλάται στην προσφορά αρκετών συμπατριωτών για συμμετοχή στη γραμματεία και στα άλλα όργανα της «Η.Σ.».

Διεκδικούμε αγωνιστικά τη λύση των προβλημάτων των απόδημων Ηπειρωτών και των οργανωμένων φορέων τους. Για να μπει επιτέλους φρένο στην απαξίωση του κορυφαίου συλλογικού φορέα, για να σταματήσει ο εκφυλισμός και η καταρράκωση όπου τον οδηγεί η πλειοψηφία του ΔΣ.

Συνεχίζουμε οργανωμένα για τους Συλλόγους και τις Αδελφότητες που χρειαζόμαστε σήμερα, για την Πανηπειρωτική που αξίζουμε!

Γιατί η Πανηπειρωτική αξίζει μια καλύτερη τύχη.

 

Αθήνα 15/11/2017

Το γραφείο τύπου της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης

Προηγούμενο άρθροΔελτίο Τύπου για την εκδήλωση της ΠΣΕ στο Χαϊδάρι
Επόμενο άρθροΔελτίο Τύπου της ΗΣ για συναντήσεις με φορείς απόδημων Ηπειρωτών