Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2023 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5ΜΜ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5ΜΜ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΕΣ, ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Αύριο Τετάρτη 15/2/23 5μμ

Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί όλους τους Ηπειρώτες, να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της αναβολής και της ηττοπάθειας, και να είμαστε όλοι με πείσμα παρόντες!

Πριν λίγο οι εκλεγμένοι στα όργανα της ΠΣΕ στείλαμε στα μέλη του ΔΣ την παρακάτω επιστολή απαντώντας στην προσπάθεια να εμφανιστεί νέα απόφαση του ΔΣ για αναβολή!

Το ΔΣ δεν συνεδρίασε, δεν πήρε νέα απόφαση. Οι 5 Ομοσπονδίες θα είναι παρούσες!

«Προς τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ,

Αγαπητοί συμπατριώτες, ο Πρόεδρος του ΔΣ μας έστειλε επείγουσα επιστολή πριν λίγο (6.52μμ) με την οποία ζητά την αναβολή της αυριανής μας συγκέντρωσης στη Βουλή στη διάρκεια της οποίας αντιπροσωπεία μας θα επιδώσει στον Πρόεδρο και τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων το υπόμνημα με τα αιτήματα των απόδημων Ηπειρωτών, με το αιτιολογικό του προέδρου της Βουλής ότι θα λείπει στην κηδεία του Σαντορινιού.

Συμπατριώτες, μιλάμε για προφάσεις εν αμαρτίαις. Όποιος ψάχνει προφάσεις, εύκολα βρίσκει πολλές! Η Βουλή λειτουργεί όμως κανονικά οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν λάβει την πρόσκληση και θα παραλάβουν το υπόμνημα. Το γραφείο του προέδρου λειτουργεί κανονικά και δεν υπάρχει καμιά υποβάθμιση. Αν επιθυμεί ο πρόεδρος της Βουλής να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, ας καλέσει την ΠΣΕ και τις Ομοσπονδίες να συζητήσουμε το περιεχόμενο του υπομνήματος όποτε μπορεί.

Εδώ και ένα μήνα που ορίσαμε την συγκέντρωση, αναρτήσαμε πανώ στο ΣΕΦ, το αναγγείλαμε εκεί και στη συνέχεια με ανακοινώσεις, με συνεντεύξεις, με προσωπική επαφή πληροφορήθηκαν οι απόδημοι Ηπειρώτες για την απόφαση μας, αλλά και των 5 Ομοσπονδιών μας. Σωματεία μας έχουν κινητοποιηθεί και εκατοντάδες συμπατριώτες θα διατρανώσουμε αύριο έξω από την βουλή. Δεν θα πάμε να κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Θα πάμε να πούμε στα πολιτικά κόμματα το γενικό πλαίσιο των αιτημάτων μας, που τα συζητήσαμε πολλές φορές και έχουμε χρόνια που τα απαιτούμε.

Η διαδικασία της fast track απόφασης με ναι και όχι στο διαδίκτυο, δεν συνιστά συνεδρίαση ΔΣ. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε τέτοια απαξίωση της δημοκρατικής λειτουργίας του ΔΣ και δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια διαδικασία προειλημμένης απόφασης, που απλά περίμενε την πρόφαση.

Εμείς θα είμαστε αύριο έξω από την Βουλή να υλοποιήσουμε την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΣΕ, τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών και θα επιδώσουμε το υπόμνημα σε όποιον θέλει να το πάρει. Οι υπόλοιποι, οι απόντες, ας κριθούν από τους Ηπειρώτες.

Οι εκλεγμένοι με την Η.Σ. στα όργανα της ΠΣΕ

Στο ΔΣ:
Κολιούσης Σωτήρης, Γενικός Γραμματέας, επικεφαλής ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Αντιπρόεδρος
Κοντούλη Νατάσα, έφορος Πνευματικού Κέντρου
Γιαννούλης Νίκος, Λιάγκος Κώστας, Μουσγάς Γιώργος, Νάκης Γιάννης, Τζάκου Μαρίνα, μέλη

Στην Ελεγκτική επιτροπή:
Γκογιάννος Προκόπης

Στο Γενικό Συμβούλιο:
Τάτσης Γιώργος

Προηγούμενο άρθροΑναγκαίες διευκρινήσεις για διόδια – εξορύξεις
Επόμενο άρθροΌλοι σήμερα στις 5μμ στη Βουλή