Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2023 Επιστολή του Γ. Γραμματέα της ΠΣΕ εκλεγμένων με την Ηπειρωτική Συσπείρωση για...

Επιστολή του Γ. Γραμματέα της ΠΣΕ εκλεγμένων με την Ηπειρωτική Συσπείρωση για τη Γεν. Συνέλευση της 19ης Μαρτίου 2023

Παραθέτουμε επιστολή του Γενικού Γραμματέα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και των υπόλοιπων με την Ηπειρωτική Συσπείρωση, προς τον Πρόεδρο και το ΔΣ της ΠΣΕ για την απόφαση της πλειοψηφίας να αναβάλει την τελευταία στιγμή την ετήσια Γενική Συνέλευση της 19ης Μαρτίου.

 

Προς
Τον κ. Πρόεδρο του ΔΣ της ΠΣΕ

Κε Πρόεδρε, εύχομαι περαστικά για την ασθένεια σου και γρήγορη ανάρρωση,
Κε πρόεδρε,

Με απόφαση του το ΔΣ της ΠΣΕ στα νόμιμα χρονικά πλαίσια και σύμφωνα με τα άρθρα 9, 10,11 και 12 του καταστατικού της ΠΣΕ συγκάλεσε την ετήσια τακτική γενική συνέλευση για την Κυριακή 12/3/2023 και σε περίπτωση μη απαρτίας την Κυριακή 19/3/2023, όπως αυτά αποτυπώνονται στη σχετική πρόσκληση που στάλθηκε στα σωματεία μέλη μας και δημοσιεύτηκε στο τύπο.

Ήδη όπως γνωρίζετε δεν υπήρξε απαρτία την περασμένη Κυριακή 12/3/2023 και αύριο τα σωματεία καλούνται να συμμετάσχουν. Γνωρίζετε επίσης ότι η Ελεγκτική επιτροπή έχει συντάξει εγκαίρως την έκθεση της η οποία κατατέθηκε στο ΔΣ, αναγνώστηκε από τον πρόεδρο της στην συνεδρίαση του ΔΣ και εγκρίθηκε. Επίσης ο ταμίας (επίσης περαστικά του) υπέβαλε την έκθεση του καθώς και προϋπολογισμό για το 2023 και επίσης εγκρίθηκε. Σημειώνεται ότι επειδή μας γνώρισε ότι είναι ασθενής με covid 19 από την Τετάρτη 15/3/2023, επικοινώνησε με την αναπληρώτρια ταμία ώστε να τον αντικαταστήσει στη Γενική Συνέλευση και να αναγνώσει τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό.

Η επιτροπή μητρώου την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, συνήλθε και έλεγξε τις νομιμοποιήσεις των σωματείων αφού σύμφωνα με το καταστατικό και την πρόσκληση στη Γενική Συνέλευση ήταν η τελευταία ημέρα κατάθεσης των νομιμοποιητικών εγγράφων.

Επίσης το ΔΣ με πρόσκληση σας έχει συγκληθεί με θέμα την εισήγηση του στη Γενική Συνέλευση την 1η Μαρτίου, 6 Μαρτίου και 10 Μαρτίου και δεν έγινε δυνατόν να εισηγηθείτε στο ΔΣ αφού από τις 9 επιτροπές μόνο 3 είχαν εισηγηθεί εγγράφως (μετά από σχετικές συνεδριάσεις τους) και απολογισμό και προγραμματισμό. Γνωρίζετε καλά, ότι έστω και κατά παράβαση του καταστατικού αφού το ΔΣ έπρεπε να έχει την εισήγηση του στη ΓΣ ψηφισμένη μέχρι τουλάχιστον την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, δεχθήκαμε να γίνει η σχετική συζήτηση την 16η Μαρτίου 2023. Πάλι όμως δεν ήλθε τίποτε από τις 6 επιτροπές. Πάλι δεχθήκαμε να περιμένουμε μέχρι σήμερα το πρωί να σταλούν οι εκθέσεις των επιτροπών, για να γίνει συνεργασία μας, να ετοιμάσουμε εισήγηση στο ΔΣ (επέμεινα με ποιοτικά στοιχεία κριτικής και όχι απλά ποσοτικά στοιχεία) που θα την συζητούσε το βράδυ απόψε. Αλλά το πρωί του Σαββάτου δεν είχε έλθει τίποτε.

Τότε σας ανακοίνωσα κε πρόεδρε, ότι η εκφυλιστική αυτή κατάσταση δεν μας επιτρέπει τη υπερψήφιση ενός ανύπαρκτου απολογισμού και προγραμματισμού, πολλώ δε μάλλον που έρχεται ως συνέχεια απραξίας της ΠΣΕ σε μια σειρά τομείς και της αντικαταστατικής τακτικής της πλειοψηφίας, όπως κυρίως εκφράστηκε τους τελευταίους μήνες και αναλυτικά εκθέσαμε και με επιστολές μας στο ΔΣ και με τοποθετήσεις μας στις συνεδριάσεις και με δημόσιες ανακοινώσεις μας.

Κε πρόεδρε,
Η, την τελευταία στιγμή, «απόφαση» της πλειοψηφίας του ΔΣ με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας «ναι-όχι» για αναβολή της ΓΣ, θεωρούμε ότι αποδεικνύει μια απόλυτη μεθόδευση για μη συζήτηση και έγκριση της εισήγησης στη ΓΣ και να μην έλθει το ΔΣ (η πλειοψηφία δηλαδή) ενώπιον των αντιπροσώπων και υποστεί την δίκαιη κριτική τους και την συνακόλουθη καταψήφιση της πορείας της.

Κε πρόεδρε,
Σας συμπαραστέκομαι στο πρόβλημα της υγείας σας, αλλά το καταστατικό προνοεί και ορίζει τους αντιπροέδρους σε περίπτωση που εσείς κωλύεστε και ορίζει τον αναπληρωτή ταμία, όταν κωλύεται ο ταμίας.

Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε αυτές τις διαδικασίες, αυτές τις «αποφάσεις». Δεν μπορώ να υπογράψω παράνομη αναβολή της Γενικής Συνέλευσης και θα είμαι αύριο στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης να εκτελέσω τις καταστατικές μου υποχρεώσεις. 

Σωτήρης Κολιούσης
Γεν. Γραμματέας ΔΣ ΠΣΕ

Συνυπογράφουμε την επιστολή του Γεν. Γραμματέα

Λαμπρίδης Αλέξανδρος Β΄Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΣΕ
Κοντούλη Νατάσα έφορος Πνευματικού Κέντρου
Γιαννούλης Νίκος μέλος ΔΣ ΠΣΕ
Λιάγκος Κώστας μέλος ΔΣ ΠΣΕ
Μουσγάς Γιώργος μέλος ΔΣ ΠΣΕ
Νάκης Γιάννης μέλος ΔΣ ΠΣΕ
Τζάκου Μαρίνα μέλος ΔΣ ΠΣΕ
Γκογιάννος Προκόπης μέλος Ελ. Επιτροπής ΠΣΕ
Τάτσης Γιώργος μέλος Γεν. Συμβούλιου ΠΣΕ

Προηγούμενο άρθροΗ Ηπειρωτική Συσπείρωση καλεί στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, Κυριακή 12/3 στις 12:00, για το έγκλημα στα Τέμπη.
Επόμενο άρθροΗ σημερινή κατάσταση στην ΠΣΕ και η διέξοδος