Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2022 ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου

Η «Ηπειρωτική Συσπείρωση» καταγγέλλει με τον πιό έντονο τρόπο την παραπαπομπή
σε δίκη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέτζιου. Η δίκη, της συμπατριώτισσάς μας απ’ τα Ιωάννινα θα γίνει στις 28.11.2022 στο Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Είναι η πρώτη δίκη για παραβίαση του αντισυνδικαλιστικού Νόμου 4620/2019 (Νόμος «Χρυσοχοΐδη) για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.
Όπως αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα, η Αφροδίτη Ρέτζιου αρνήθηκε να «συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» σε συγκέντρωση των γιατρών μπροστά στο υπουργείο Υγείας στις 24.9.2020, «όταν της υπεβλήθη σύσταση να μην καταλάβουν οι διαδηλωτές το οδόστρωμα».
Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας έδωσαν με αυτοθυσία τη μάχη κατά του κορονοϊού στη διάρκεια της πανδημίας, σώζοντας ζωές. Μέσα στις δραματικές ανεπάρκειες, που σώρευσαν όλες οι κυβερνήσεις πρίν και μετά τα μνημόνια, ήταν αυτοί που έδωσαν στην κυριολεξία το «φιλί της ζωής» στο καταρρέον δημόσιο σύστημα υγείας.
Η Αφροδίτη Ρέτζιου εκπροσώπησε τους υγειονομικούς στην «Πίτα του Ηπειρώτη 2021».
Η διαδικτυακή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον «τιτάνιο αγώνα για τη ζωή των ασθενών κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας», όπως υπογράμμισε, τότε, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ τονίζοντας: «Θα συνεχίσουμε με το σύνθημα: “Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή και θέλουμε να ακούγεται δυνατά”».
Αυτή την αγωνιστική φωνή των υγεινομικών επιχειρεί τώρα να φιμώσει με τα «διαδηλωτοδικεία» η κυβέρνηση, που στην αρχή της πανδημίας είχε να πεί και επαινετικά λόγια για την αυτοθυσία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Οι διεκδικήσεις των υγειονομικών, πέρα απ’ τη βελτίωση της εργασιακής θέσης τους, αποτελούν και συμβολή στην προσπάθεια κάλυψης της γυμνής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των ανεπαρκειών στα Δημόσια Νοσοκομεία.
  Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη ποινική δίωξη ασκήθηκε και στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκου, επίσης, συμπατριώτη μας από την Άρτα, για διαδήλωση στο υπουργείο Υγείας στις 30.1.2021, αλλά δεν κλητεύτηκε επισήμως.
Η «Ηπειρωτική Συσπείρωση» ενώνει τη φωνή της με όλους τους φορείς που διεκδικούν την ακύρωση του αντιδραστικού νομοθετήματος «Χρυσοχοΐδη».
Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει και αυτή τη φορά.

Προηγούμενο άρθροΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 5ου WEST SIDE DOC FESTIVAL
Επόμενο άρθροΟλομέλεια της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης την Παρασκευή 21 Οκτώβρη στις 6:30μμ