Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2024 Ανακοίνωση για τις αποφάσεις του ΔΣ της 4/4

Ανακοίνωση για τις αποφάσεις του ΔΣ της 4/4

Χτύπησε άλλη μια φορά κόκκινο η αντιδημοκρατική λειτουργία της πλειοψηφούσας παράταξης στο ΔΣ της ΠΣΕ. Αποφάσισαν ότι μπορούν να παραβιάζουν το καταστατικό στο όνομα της μαζικότητας της ΠΣΕ.
Για την ιστορία:

 1. Προκηρύχτηκε ομόφωνα από το ΔΣ η ΓΣ σύμφωνα με το καταστατικό και η πρόσκληση ρητά αναφέρει ότι τα σωματεία για να νομιμοποιηθούν οφείλουν να καταθέσουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα μέχρι την Παρασκευή 29/3/24.
 2. Στο ΔΣ της Τετάρτης 29/3/24 επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά ομόφωνα, ότι η καταληκτική ημερομηνία ήταν η Παρασκευή 29/3/24. Η σχετική απόφαση αναφέρει: «Το ΔΣ μετά από εισήγηση του προέδρου και αναλυτική συζήτηση, αποφάσισε η επιτροπή μητρώου την Δευτέρα να εξετάσει την εφαρμογή του άρθρου 11, παρ 4
  “Για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, πρέπει να προσκομίζεται στη
  Συνομοσπονδία, μέχρι την προπαραμονή της Συνέλευσης αντίγραφο του πρακτικού
  της τελευταίας Γ. Σ. του Σωματείου – μέλους από το οποίο θα προκύπτει, η
  συνδρομή των προϋποθέσεων του παρόντος άρθρου. Τα μέλη τα οποία έχουν την
  έδρα τους έξω από τον Νομό Αττικής, μπορούν να νομιμοποιούνται και κατά την
  ημέρα της Συνέλευσης.”
  ώστε να ετοιμαστεί ο κατάλογος των αντιπροσώπων που έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στη ΓΣ. Νομιμοποιούνται οι Σύλλογοι που έχει λήξει η θητεία τους στο πρώτο τρίμηνο του 2024 και έχουν προκηρύξει εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό τους και το νόμο, μέχρι 31/3/2024 και έχουν προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά στη γραμματεία μέχρι τη νόμιμη προθεσμία Παρασκευή 29/3/2024 3μμ, ή 12μμ στο email της ΠΣΕ.»

Παρ΄ όλα αυτά, το ΔΣ (η πλειοψηφία δηλαδή) αποφάσισε ότι η ρητή διάταξη του καταστατικού δεν μπορεί να εφαρμόζεται γιατί οι διοικήσεις των συλλόγων «είναι ερασιτέχνες» και δεν μπορούν να εφαρμόζουν τόσο πολύπλοκες διαδικασίες, όπως να προσκομίζουν τα έγγραφα τους ως την Παρασκευή, αλλά μπορούν, οι «ερασιτέχνες», να τα φέρνουν την Δευτέρα, την Τρίτη, την … άλλη Παρασκευή. ΝΤΡΟΠΗ!
Ανακάλυψαν και έγγραφο από …15 Δεκέμβρη 2023, στον πάτο συρταριού, που δεν το είχε δει κανείς μέχρι τώρα (4 μήνες σχεδόν), ούτε η υπάλληλος της γραμματείας και το βρήκαν αυτοί. Αλήθεια πως ήξεραν που να ψάξουν και όταν δεν ήταν άλλος παρών; ΝΤΡΟΠΗ!
Νομιμοποιούν και σωματεία που δεν έχουν κάνει εκλογές, ούτε έχουν προκηρύξει, επικαλούμενοι ανύπαρκτη «νομολογία». Παραβιάζουν οι ίδιοι τις δικές τους αποφάσεις πριν αλέκτωρ φωνήσαι. ΝΤΡΟΠΗ!
Τα μέλη του ΔΣ της ΗΣ αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη διαδικασία ψήφισης της παραβίασης του καταστατικού και απείχαν από την «ψηφοφορία».
Δηλώνουμε ότι δεν είναι δυνατόν να αναγνωρίσουμε τέτοιες «αποφάσεις».
Και πρέπει να αναλογιστούμε ότι η δημοκρατία στην ΠΣΕ, της οποίας ουσιαστικό στοιχείο είναι η τήρηση του καταστατικού, αποτελεί και εκ των βασικών αιτιών για την απομάκρυνση των σωματείων. Η συνεχής παραβίαση των όποιων θετικών αποφάσεων, οι αποφάσεις για προβολή των «ημετέρων», το ότι το ΔΣ της ΠΣΕ βρέθηκε απέναντι στις Ομοσπονδίες και τα σωματεία στις κινητοποιήσεις, τα όργια αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων στην περσινή ΓΣ, αυτά διώχνουν τα μέλη. Τα σωματεία της αποδημίας βλέπουν το ΔΣ της ΠΣΕ μόνο στους χορούς και τα πανηγύρια και σε μια πλήρη αδράνεια όλο τον χρόνο.

Η ΗΣ θα συνεχίσει με συνέπεια να δρα μαζί με τα σωματεία της αποδημίας, να μάχεται για τον αναπροσανατολισμό της δράσης τους και να υπερασπίζεται τις δημοκρατικές  λειτουργίες, να αγωνίζεται υπερασπιζόμενη τα αιτήματα των απόδημων και της Ηπείρου, τον λαϊκό μας πολιτισμό και μακριά από τη εμπορευματοποίηση του, να αποκαλύπτει τους ιδιοτελείς παραγοντίσκους.

https://www.ipsi.gr/wp-content/uploads/2024/04/Anakoinosi-20240405.pdf

Anakoinosi-20240405

 

Προηγούμενο άρθροΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Επόμενο άρθροΟμόφωνο ψήφισμα της ΠΣΕ για την κατάργηση των διοδίων