Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2021 Ανακοίνωση-κάλεσμα για συμμετοχή στην Απεργία της 16ης Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση-κάλεσμα για συμμετοχή στην Απεργία της 16ης Ιουνίου 2021

Συμπατριώτες,
Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες της αποδημίας


Η μάχη συνεχίζεται
για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που γυρίζει τις εργασιακές σχέσεις και τη συνδικαλιστική λειτουργία στο Μεσαίωνα
Η επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιουνίου και οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι μίλησαν. Οι εικόνες από το κέντρο τις Αθήνας και τις άλλες πόλεις είναι συγκλονιστικές. Η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων ετών είναι πηγή δύναμης και αισιοδοξίας για την απεργιακή κλιμάκωση που ήδη οργανώνεται.
Χιλιάδες μανάδες και πατεράδες απεργούν γιατί δεν θέλουν να είναι «εκ περιτροπής» γονείς.
Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά σε χώρους δουλειάς και λιμάνια και αναμετρώνται με θεούς και δαίμονες της εργοδοσίας, με παπαγαλάκια της εξουσίας. Όπως και την περασμένη εβδομάδα κανένα καράβι δεν θα κουνηθεί κόντρα στην προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης από κυβέρνηση και εφοπλιστές. Μεγάλοι εργασιακοί χώροι πάλι θα νεκρώσουν.
Η κλιμάκωση του αγώνα, η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων τρομάζει τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση.
Προοδευτικό σήμερα είναι το 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και όχι η επιστροφή στο παρελθόν με την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου, του 8ωρου, η νομοθέτηση του 10ωρου και η επιπλέον εργασία να πληρώνεται με ρεπό.
Το νομοσχέδιο φέρνει μερική απασχόληση με διακεκομμένο ωράριο, γενικεύει την εργασία τις Κυριακές, νομιμοποιεί την τηλεργασία και την ετοιμότητα όλο το 24ωρο. Καταργεί κάθε αντικίνητρο στις απολύσεις και τη διεκδίκηση επαναπρόσληψης.
Χτυπάει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μπαίνουν εμπόδια στην απεργία και τη ζωντανή λειτουργία Συνδικάτων.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
Τετάρτη 16 Ιούνη στις 10:30πμ στο Σύνταγμα

Έχουμε τη δύναμη! Το νομοσχέδιο-έκτρωμα θα πάει στα σκουπίδια! Σκλάβοι τον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε!

Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΣΕ καλεί τους Ηπειρώτες της αποδημίας, να βαδίσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία στα απεργιακά βήματα, να μεταφέρουμε το κλίμα του ξεσηκωμού παντού. Να πείσουμε ακόμα περισσότερους στη μάχη για να πάει το αντεργατικό τερατούργημα στα σκουπίδια.

Αθήνα 14/6/21

Κάλεσμα στην απεργία της 16ης Ιουνίου 2021

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση για το θάνατο του Βαγγέλη Πλιάκου
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της ΗΣ για τη βράβευση του ντοκιμαντέρ του Ν. Παπακώστα “Γεώργιος Καραϊσκάκης – Στα σύνορα του μύθου”