Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2018 ΔΣ ΤΗΣ ΠΣΕ: Στο ίδιο έργο θεατές.

ΔΣ ΤΗΣ ΠΣΕ: Στο ίδιο έργο θεατές.

2930
0

ΔΣ ΤΗΣ ΠΣΕ: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!

Επιτέλους την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, κατάφερε η πλειοψηφία του ΔΣ να συγκεντρωθεί και να αποκτήσει απαρτία το σώμα μετά από 77(!) ημέρες από την προηγούμενη συνεδρίαση! Για άλλη μια φορά, το προεδρείο συνελήφθη κλέπτον οπώρας πολλάκις και δίχως ίχνος ηθικής παραβίασε ανερυθρίαστα κάθε έννοια δημοκρατικής τάξης και βεβαίως το καταστατικό που το έχει κάνει σχεδόν κουρελόχαρτο.

Οι σύμβουλοι της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να λειτουργήσει το ΔΣ, αλλά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Αναγκαστήκαμε για άλλη μία φορά να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση, γιατί πλέον δεν πρόκειται για ένα κακό διοικητικό συμβούλιο αλλά πρόκειται για ένα ανύπαρκτο διοικητικό συμβούλιο.

Ο καθένας κάνει ότι θέλει, χωρίς να ενημερώνει τα μέλη, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις αποφάσεις του ΔΣ με πρώτο και κύριο τον Πρόεδρο ο οποίος ενορχηστρώνει με τη βοήθεια του πρώτου αντιπροέδρου και του γραμματέα κάθε παρανομία. Παράδειγμα, αποδείχθηκε ότι παραβίασαν την απόφαση του ΔΣ για το αίτημα ο εκάστοτε πρόεδρος του ΔΣ της ΠΣΕ να είναι μέλος του ΔΣ του Ζαππείου. Μάλιστα δεν εμφάνισαν το σχετικό έγγραφο που έστειλαν, γιατί όπως αποκαλύφθηκε, ζητούν να είναι ο κ. Δόσης (προσωπικά) αντιπρόεδρος της Ζαππείου επιτροπής(!) που είναι διαφορετικό από την απόφαση!

Αποκορύφωμα ήταν η «επικύρωση αποφάσεων του προεδρείου» το οποίο ως γνωστό, σύμφωνα με το καταστατικό, δεν έχει δικαίωμα αποφάσεων.

Ποιες ήταν αυτές οι «αποφάσεις»; Να μην αναφερθούμε αναλυτικά.

Η όλη ιστορία έγινε για να επικυρωθεί  «απόφαση» του προεδρείου που αποκαλύφθηκε ότι ελήφθη στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 για να μην εκτελεστεί η απόφαση του ΔΣ στις 19 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την οποία δεν έγινε αποδεκτή η χορηγία των ΕΛΠΕ για το Ηρώδειο.

Έπρεπε να βρουν και μία πρόφαση, ότι κάτι καινούργιο προέκυψε και για αυτό ζήτησαν την αλλαγή της απόφασης του ΔΣ. Έτσι ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε στις 19 Σεπτεμβρίου ότι έχει κυκλοφορήσει αφίσα στην οποία εμφανιζόταν χορηγός τα ΕΛΠΕ. Και ως εκ τούτου, αφού το «ανακάλυψε» αργότερα, δεν μπορούσε να εφαρμόσει την απόφαση, γιατί θα σήμαινε πολλά έξοδα να τυπωθούν καινούργιες αφίσες!

Πιάστηκε όμως άλλη μία φορά ψευδόμενος. Γιατί όπως αποδείχθηκε, την ίδια μέρα το πρωί είχε δει την αφίσα και είχε γίνει και συζήτηση ότι αναγραφόταν ως χορηγός τα ΕΛΠΕ.

Και καλά, για την αφίσα. Γιατί δεν απαλείφθηκε ο χορηγός τους από τα ηλεκτρονικά μέσα που είναι δίχως κόστος και εύκολα γίνεται;

Η πρόθεσή τους ήταν σαφής από την αρχή να μην εφαρμόσουν την απόφαση του ΔΣ. Δεν είναι δυνατόν το προεδρείο το οποίο είναι εντεταλμένο να εκτελεί τις αποφάσεις του ΔΣ, να μην τις εφαρμόζει με το έτσι θέλω. Η πιθανή πρόθεσή τους να επαναφέρουν το θέμα στο ΔΣ δεν αναιρεί αυτήν την υποχρέωση. Δεδομένου μάλιστα ότι ακόμη κι αν  επανέλθει το θέμα έχει κάθε δικαίωμα, το  ΔΣ, να εμείνει στην απόφασή του. Δεν είναι δυνατόν εκ των προτέρων να προδιαγράφονται οι αποφάσεις. Το Προεδρείο λοιπόν κατά παράβαση κάθε κοινής λογικής και κατά παράβαση της ισχύουσας απόφασης του ΔΣ, ανέγραψε ως χορηγό τα ΕΛΠΕ ακόμη και στο δελτίο τύπου μετά την εκδήλωση, στις 5 Οκτωβρίου 2018.

Τα ερωτήματα παραμένουν:

  • Γιατί η πλειοψηφία του ΔΣ μετέρχεται τέτοιες μεθόδους, παραβιάζει ανοιχτά τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του ΔΣ;
  • Γιατί η πλειοψηφία του ΔΣ έχει τέτοια λατρεία με τα ΕΛΠΕ, που φέρνει κουστωδία από αντιπροσώπους τους στην ημερίδα για τους υδρογονάνθρακες τον Μάρτη που πέρασε και τους βάζει ομιλητές στο πρόγραμμα χωρίς να είναι, χωρίς να το γνωρίζει κανένα μέλος του ΔΣ;
  • Γιατί τώρα τους έχει χορηγούς με αντίθετη απόφαση του ΔΣ;
  • ΤΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ; ΠΟΙΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ;

Η Ηπειρωτική Συσπείρωση δίνει σήμερα στη δημοσιότητα όλες τις επιστολές που στείλαμε στο διάστημα αυτό.

Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες, απευθυνόμενοι στα σωματεία της αποδημίας να αναλάβουν ενεργό ρόλο.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2018
Το Γραφείο Τύπου της ΗΣ.

Προηγούμενο άρθροΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Επόμενο άρθροΟι επιστολές των εκλεγμένων με την Ηπειρωτική Συσπείρωση μελών του ΔΣ της ΠΣΕ προς τον Γ. Γραμματέα, τον Ταμία και τον Έφορο Πολιτισμού της ΠΣΕ για την εκδήλωση στο Ηρώδειο.