Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2018 Οι επιστολές των εκλεγμένων με την Ηπειρωτική Συσπείρωση μελών του ΔΣ της...

Οι επιστολές των εκλεγμένων με την Ηπειρωτική Συσπείρωση μελών του ΔΣ της ΠΣΕ προς τον Γ. Γραμματέα, τον Ταμία και τον Έφορο Πολιτισμού της ΠΣΕ για την εκδήλωση στο Ηρώδειο.

3025
0

Οι επιστολές των εκλεγμένων με την Ηπειρωτική Συσπείρωση
μελών του ΔΣ της ΠΣΕ
προς τον Γ. Γραμματέα, τον Ταμία και τον Έφορο Πολιτισμού της ΠΣΕ για την εκδήλωση στο Ηρώδειο.

Προς:
τον Γεν. Γραμματέα του ΔΣ της ΠΣΕ,
κ. Κ. Γαβριήλ

Κε Γαβριήλ,
Την Τρίτη 9 τρέχοντος, σας ζητήθηκε σε τηλεφωνική σας επικοινωνία από το μέλος του ΔΣ και επικεφαλής της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κ. Σωτήρη Κολιούση, αντίγραφο του πρακτικού του ΔΣ της συνεδρίασης της 18-19Σεπτεμβρίου 2018, στο οποίο να καταγράφεται η απόφαση του ΔΣ ότι δεν αποδέχεται την χορηγία των ΕΛΠΕ για την εκδήλωση του Ηρωδείου, το σκεπτικό της πρότασης, τη σχετική συζήτηση και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Επίσης σας ζήτησε βεβαίωση ότι δεν υπάρχει μεταγενέστερη απόφαση του ΔΣ για το ίδιο θέμα.

Κε Γαβριήλ,
Κε Γεν. Γραμματέα του ΔΣ της ΠΣΕ,

Σύμφωνα με το καταστατικό της Συνομοσπονδίας άρθρο 24, παρ. 1 «Ο Γενικός Γραμματέας έχει την ευθύνη της τήρησης του Αρχείου, του Μητρώου των μελών, των βιβλίων πρακτικών των Γενικών Συνελεύσεων, του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προεδρείου, υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο τα έγγραφα της Συνομοσπονδίας. Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των γραφείων και της τήρησης της   αλληλογραφίας και επικουρεί τον Πρόεδρο στην εκτέλεση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.».

Παρακαλούμε λοιπόν, επειδή πλέον έχει περάσει σημαντικό χρονικό διάστημα από την συνεδρίαση της 18/9/18, να μας χορηγήσετε όσα προφορικά σας ζητήθηκαν.

Παρόλα αυτά, όχι μόνον δεν έγιναν ενέργειες για την εκτέλεση της απόφασης του ΔΣ, αλλά τουναντίον στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την ΠΣΕ για την εκδήλωση του Ηρωδείου στις 5/10/18 αναφέρεται «Χορηγοί της παράστασης ήταν οι: …. Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. …».

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε για ποιόν λόγο, ως υπεύθυνος της τήρησης της αλληλογραφίας και ως συνυπεύθυνος της εκτέλεσης των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, παραβιάσατε με τις ενέργειες σας την ανωτέρω απόφαση και εκτελέσατε ακριβώς τα αντίθετα από όσα το ΔΣ αποφάσισε.

Τέλος, παρακαλούμε να μας χορηγήσετε αντίγραφο από την αλληλογραφία (έντυπη είτε ηλεκτρονική) με τα ΕΛΠΕ στους τελευταίους 6 μήνες.

Αθήνα 11/10/2018

Τα μέλη του ΔΣ της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

—————————————-

Προς:

τον ταμία του ΔΣ της ΠΣΕ,
κ. Δ. Τσούτση

Κε Τσούτση,
Σας υπενθυμίζουμε ότι στην συνεδρίαση του ΔΣ της 18 και 19/9/2018 αποφασίστηκε ότι η ΠΣΕ δεν αποδέχεται την χορηγία των ΕΛΠΕ για την εκδήλωση του Ηρωδείου.

Παρόλα αυτά, όχι μόνον δεν έγιναν ενέργειες για την εκτέλεση της απόφασης του ΔΣ, αλλά τουναντίον στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την ΠΣΕ για την εκδήλωση του Ηρωδείου στις 5/10/18 αναφέρεται «Χορηγοί της παράστασης ήταν οι: …. Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. …», παρακαλούμε σεβόμενος την δημοκρατική λειτουργία και τις αποφάσεις του ΔΣ, οι οποίες απορρέουν από τη ρητή απόφαση της ΓΣ, και την επιταγή του καταστατικού που στο άρθρο 25 για τα καθήκοντα του ταμία ορίζει «Ο Ταμίας έχει την ευθύνη της τήρησης του Ταμείου της Συνομοσπονδίας και των λογιστικών της βιβλίων (Ταμείου, περιουσίας, στελεχών εισπράξεων και πληρωμών) κάνει τις εισπράξεις και πληρωμές με βάση διπλότυπες αποδείξεις, σφραγισμένες και υπογραφόμενες από αυτόν. Οι πληρωμές των δαπανών γίνονται έπειτα από έγκριση του Προέδρου, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Κάθε πληρωμή πρέπει να είναι  αιτιολογημένη και να συνοδεύεται από τα σχετικά δικαιολογητικά», να μην υπογράψετε απόδειξη είσπραξης από τα ΕΛΠΕ, ούτε να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί τους.

Αθήνα 11/10/2018

Τα μέλη του ΔΣ της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

—————————————-

Προς:

τον Έφορο Πολιτισμού του ΔΣ της ΠΣΕ,
κ. Κ. Μάτσια

Κε Μάτσια,
Σύμφωνα με το καταστατικό της Συνομοσπονδίας άρθρο 26, παρ. 1 «Ο Έφορος Πολιτισμού φροντίζει για την προπαρασκευή, την οργάνωση και την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Συνομοσπονδίας (διαλέξεις, γιορτές, πανηγύρια, χοροεσπερίδες, εκθέσεις και κάθε πολιτιστική δραστηριότητα κ.λπ..».

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην συνεδρίαση του ΔΣ της 18 και 19/9/2018 αποφασίστηκε ότι η ΠΣΕ δεν αποδέχεται την χορηγία των ΕΛΠΕ για την εκδήλωση του Ηρωδείου.

Παρόλα αυτά, όχι μόνον δεν έγιναν ενέργειες για την εκτέλεση της απόφασης του ΔΣ, αλλά τουναντίον στην αφίσα η οποία κυκλοφόρησε για την εκδήλωση ηλεκτρονική και έντυπη) αναγράφεται ως χορηγός η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.

Επειδή η παραπάνω ενέργεια έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ρητή απόφαση του ΔΣ, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε για ποιους λόγους παραβιάστηκε η απόφαση του ΔΣ και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την αποκατάσταση του κύρους του ΔΣ και συνολικά της ΠΣΕ έναντι της Ηπειρωτικής αποδημίας η οποία με συντριπτική πλειοψηφία στην τελευταία μαζική Γενική Συνέλευση αποφάσισε την εναντίωση της στις συμβάσεις έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και μία εκ των εταιρειών που υπέγραψαν είναι τα ΕΛΠΕ ΑΕ.

Αθήνα 11/10/2018
Τα μέλη του ΔΣ της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Προηγούμενο άρθροΔΣ ΤΗΣ ΠΣΕ: Στο ίδιο έργο θεατές.
Επόμενο άρθροΗμερίδα της Συσπείρωσης για τον αγώνα ενάντια στις συμβάσεις έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων