Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2022 Το ψηφοδέλτιο νίκης της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης

Το ψηφοδέλτιο νίκης της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης

Μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες, ολοκληρώθηκε το ψηφοδέλτιο με τους 40 υποψηφίους (35 για το Διοικητικό Συμβούλιο και 5 για την Εξελεγκτική Επιτροπή), με το οποίο θα μετέχει φέτος η Ηπειρωτική Συσπείρωση στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 31/3/2022 και 1/4/22 ή αν αναβληθεί στις 10 & 11 Απρίλη 2022. Με την κατάρτιση και κατάθεση του ψηφοδελτίου στην ΠΣΕ, αρχίζει και η μάχη, για την καλύτερη δυνατή παρουσία στη Γενική Συνέλευση.

Το ψηφοδέλτιο εκφράζει ξεκάθαρα τη βούληση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης να συναντηθεί με τους απόδημους Ηπειρώτες, οι οποίοι αναζητούν εναγώνια έναν άλλο δρόμο, κόντρα στους κυρίαρχους “μονόδρομους” της υποταγής και της συμφοράς που καλλιεργείται από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.

Όπως σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και στις φετινές εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΠΣΕ, το ψηφοδέλτιο της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, είναι πολύ μπροστά και ξεχωρίζει από τα ομοιόμορφα και “άχρωμα” ψηφοδέλτια των υπόλοιπων παρατάξεων, γιατί αποτελεί εργαλείο αντίστασης και όπλο πάλης των απόδημων Ηπειρωτών ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική της πλουτοκρατίας και του πολέμου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν Ηπειρώτες με πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση, οι οποίου έχουν δώσει σαφή δείγματα γραφής και αποτελούν παράδειγμα στους χώρους δράσης τους.

Στην εκλογική μάχη για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην Πανηπειρωτική, η Ηπειρωτική Συσπείρωση, θέτει ως βασικό καθήκον την ουσιαστική αναβάθμιση της ζωής και δράσης της ΠΣΕ, μέσα από τη συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων Σωματείων- μελών της ΠΣΕ στη διεκδίκηση λύσεων για τα μεγάλα ή μικρότερα προβλήματα που απασχολούν την Ήπειρο και την ηπειρωτική αποδημία. Βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί αυτός ο φιλόδοξος στόχος, είναι να εκλεγούν στη νέα διοίκηση της ΠΣΕ όσο γίνεται περισσότεροι από τους υποψηφίους της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης.

Το γεγονός ότι οι εκλογές στην ΠΣΕ διεξάγονται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, δεν μπορεί παρά να μετρήσει στη συνείδηση και ετυμηγορία των απόδημων Ηπειρωτών, για την επιλογή του ψηφοδελτίου της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης. Κι’ αυτό γιατί η Ηπειρωτική Συσπείρωση, εκτός από τους αγώνες για την προάσπιση των λαϊκών στρωμάτων της ηπειρωτικής αποδημίας, αντιτάχθηκε στα πολεμοκάπηλα σχέδια που στήνουν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία κλπ), όπως έκανε και με το ψήφισμα καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία.

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους της Πανηπειρωτικής, οι οποίοι θα εκλέξουν τη νέα διοίκηση της ΠΣΕ για την επόμενη τριετία, να υπερψηφίσουν τους υποψήφιους της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης. Η ανάδειξη της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης σε πρώτη δύναμη, αποτελεί εγγύηση ότι η Πανηπειρωτική θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο τόσο για τους απόδημους Ηπειρώτες όσο και για τα λαϊκά νοικοκυριά της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ 2022
Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
Επόμενο άρθροΤο ψηφοδέλτιο της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης