Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2021 Ανακοίνωση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης για τις εκλογές στους Συλλόγους, τις Αδελφότητες και...

Ανακοίνωση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης για τις εκλογές στους Συλλόγους, τις Αδελφότητες και τις Ομοσπονδίες

Αγαπητές συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Όπως ενημερωθήκατε και από την ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ), θα χρειαστεί να συνεδριάσουν μέχρι και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 οι διοικήσεις ΟΛΩΝ των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων που έληξε η θητεία τους, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην προκήρυξη Γενικών Συνελεύσεων και διεξαγωγή εκλογών.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η νομοθεσία και η όλη στάση των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας είναι εχθρική τόσο σε σχέση με την συλλογικότητα (συνδικαλιστική, πολιτιστική, ερασιτεχνική) όσο και με τους μαζικούς φορείς που αντιστέκονται στην κοινωνική αδικία και την πολύμορφη εκμετάλλευση των οικονομικά ασθενέστερων νοικοκυριών αλλά και περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό, οι κυβερνώντες αξιοποιούν κάθε ευκαιρία και όλα τα μέσα και εργαλεία που διαθέτουν, για να επιβάλουν στη θέση του συλλογικού «εμείς» το ατομικό «εγώ», που βολεύει τους οικονομικά ισχυρούς. Αξιοποιήθηκε ακόμα και η πανδημία, για την ψήφιση νόμων και διατάξεων, που περιορίζουν τη συλλογική δράση και άλλες δημοκρατικές κατακτήσεις, φιλοδοξώντας να αδρανοποιήσουν τους μαζικούς φορείς αλλά και κάθε φωνή, που εμποδίζουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Οι απόδημοι Ηπειρώτες που είναι συσπειρωμένοι και δραστηριοποιούνται μέσα από την ΠΣΕ Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Αδελφότητες), έχουν βιώσει τον κίνδυνο αδρανοποίησης, με διάφορα μέτρα, όπως:

  • Την κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας στις εφημερίδες που εκδίδονται περιοδικά από Συλλόγους- μέλη της ΠΣΕ. Το μέτρο αυτό, οδήγησε στη διακοπή έκδοσης δεκάδων εφημερίδων και στην υποβάθμισης της δράσης πολλών Αδελφοτήτων.
  • Την ψήφιση νόμου, που, αντιμετωπίζει τους Συλλόγους της αποδημίας φορολογικά- σε αρκετά ζητήματα- σαν… φοροδιαφεύγουσες επιχειρήσεις, ότι ξεπλένουν χρήμα και εν δυνάμει τρομοκρατικές οργανώσεις. Αν εφαρμοστούν τα πολλαπλά πρόστιμα που προβλέπονται για τυπικές παραβάσεις, οι περισσότεροι σύλλογοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αναστολή ή το λουκέτο.

Με δεδομένη την απόφαση των κυβερνώντων να πνίξουν κάθε δράση και φωνή, που δυσκολεύει την προώθηση των αντιλαϊκών σχεδίων και πολιτικών, η Ηπειρωτική Συσπείρωση καλεί όλους τους απόδημους Ηπειρώτες, να αντισταθούν δυναμικά, μέσα από τους συλλόγους- μέλη της ΠΣΕ για να ματαιώσουν αυτά τα σχέδια. Αυτό όμως, προϋποθέτει, ότι θα εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των Ομοσπονδιών και μελών της ΠΣΕ. Και για να γίνει αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να συνεδριάσουν οι διοικήσεις των Συλλόγων που έληξε η θητεία τους, και να προκηρύξουν- το αργότερο μέχρι τις 31 Οκτώβρη- Γενική Συνέλευση και εκλογές. Και λέμε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να προκηρυχτούν γενικές συνελεύσεις και εκλογές μέχρι 31/10/21 από τις διοικήσεις των Σωματείων που έληξε η θητεία τους, γιατί- κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο- να αξιοποιηθούν ως πρόσχημα για να τους βάλουν οριστικό λουκέτο.

DELTIO TYPOY-ekloges syllogon
Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης για την 28η Οκτωβρίου