Συμπατριώτες,

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΠΣΕ για μια ακόμη φορά ξεπέρασε τον εαυτό της σε αυταρχισμό, παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας, στην παραβίαση του καταστατικού της ΠΣΕ.

Στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου, αρνήθηκε, για άλλη μια φορά, να φέρει για συζήτηση θέματα, που έγκαιρα και σύμφωνα με το καταστατικό, οι εκλεγμένοι με την Ηπειρωτική Συσπείρωση είχαν αιτηθεί. Και όταν κάτω από την πίεσή μας δέχτηκαν να συζητηθούν άφησαν απ’ έξω όσα θέματα δεν τους άρεσαν και κυρίως το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, το οποίο θεωρούν ως μη υπάρχον!

Η ΗΣ αποφάσισε να μην νομιμοποιήσει το τσαλαπάτημα των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης με τον εξοστρακισμό του ψηφίσματος για τους υδρογονάνθρακες και για αυτό αποχώρησε.

Να ήταν βέβαια μόνο αυτό το πρόβλημα θα ήταν καλά! Το δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν εκδήλωση στο Ζάππειο. Την εν λόγω εκδήλωση όμως δεν την είχε αποφασίσει κανένα ΔΣ, τις λεπτομέρειες τις εκδήλωσης τις μάθαμε μόλις δύο
ώρες πριν το ΔΣ της 18ης Απριλίου, αν και πάνω στο ενημερωτικό σημείωμα η ημερομηνία έλεγε 13/3.

Κατά την αποχώρησή της η ΗΣ έθεσε θέμα απαρτίας, παρόλα αυτά οι εναπομείναντες δέκα σύμβουλοι της πλειοψηφίας συνέχισαν τη συνεδρίαση για να νομιμοποιήσουν το απίστευτο νέο τους “κατόρθωμα”  που ετοιμάζουν στο Ζάππειο στο όνομα της Ηπειρωτικής Λαογραφίας.

Μετά από όλα αυτά, με δεδομένο ότι το διήμερο που διοργανώνεται στο όνομα της ΠΣΕ στο Ζάππειο δεν έχει εγκριθεί από κανένα νόμιμα συγκληθέν ΔΣ, ούτε ως προς το πρόγραμμά του ούτε ως προς τον οικονομικό του προϋπολογισμό, η ΗΣ καταγγέλλει και διαχωρίζει κάθετα τη θέση της από τη διοργάνωση και από κάθε ευθύνη μπορεί να προκύψει σε όλα τα επίπεδα. Η ΗΣ δε συμμετέχει σε αυτή την απίστευτη φιέστα.

Προηγούμενο άρθροΕισηγήσεις Στελεχών της ΗΣ για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο
Επόμενο άρθροΚαταγγελία για το ΔΣ της 20-06-2018