Αρχική Οι Θέσεις μας Αποδημία Καταγγελία για το ΔΣ της 20-06-2018

Καταγγελία για το ΔΣ της 20-06-2018

1267
0

Καταγγελία

Συμπατριώτες,
Στο πρόσφατο ΔΣ της ΠΣΕ γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα πράξης απαράμιλλου ήθους και αξιοπρέπειας. Τι εννοούμε; Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Μπροστά στην Γενική Συνέλευση της ΠΣΕ που έγινε 01/04/2018 διαπιστώσαμε ότι εν μια νυκτί γίνανε μέλη της ΠΣΕ δύο σύλλογοι χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα σε κανένα ΔΣ, χωρίς να υπάρχει καμιά απόφαση ΔΣ, χωρίς να υπάρχει η γνωμοδότηση νομικών εάν τα καταστατικά των συλλόγων συμφωνούν με αυτό της ΠΣΕ. Μάλιστα αντιπρόσωποι από τον ένα σύλλογο παραβρέθηκαν στην ΓΣ και απαίτησαν να συμμετάσχουν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αγωνιώδης προσπάθεια του Αντιπροέδρου της ΠΣΕ να νομιμοποιήσει με το έτσι θέλω τον σύλλογο την ημέρα της ΓΣ.

Σαν Ηπειρωτική Συσπείρωση καταγγείλαμε την προσπάθεια νοθείας και στις 13.03.2018 στείλαμε με κάθε επισημότητα την καταγγελία μας με email (καθώς η προφορικές μας αιτήσεις δεν εισακούονται ποτέ) και την απαίτηση να διερευνηθεί το θέμα άμεσα.

Στο ΔΣ του Μαΐου όμως μάταια περιμέναμε τον Πρόεδρο να προτάξει σαν θέμα την πολύ σοβαρή καταγγελία της ΗΣ.

Μετά κόπων και βασάνων λοιπόν το θέμα αυτό το επαναφέραμε στο ΔΣ του Ιουνίου. Η τοποθέτηση μας ήταν η εξής (όπως είχε σταλεί και στο email):

«Τέλος κε πρόεδρε, στη Γενική Συνέλευση καταγγείλαμε με στοιχεία ότι ο κατάλογος του μητρώου των μελών της παραποιήθηκε την Πέμπτη 29/3/2018 με την εγγραφή 2 συλλόγων για τους οποίους ουδέποτε συζήτησε και αποφάσισε το ΔΣ της ΠΣΕ την εγγραφή τους. Η πράξη αυτή, καταδικαστέα εξ ορισμού, πρέπει να διερευνηθεί, να βρεθεί ποιο μέλος του ΔΣ παραποίησε τα έγγραφα της ΠΣΕ, και να υποστεί τις κατά το καταστατικό και κατά τον νόμο, συνέπειες. Βεβαίως να αποκατασταθεί το μητρώο με την διαγραφή των 2 συλλόγων, ως μηδέποτε εγγραφέντες και να διερευνηθεί από ειδική προς τούτο επιτροπή που θα ορίσει το ΔΣ όλο το μητρώο, αν είναι εγγεγραμμένα ως μέλη σύλλογοι που δεν έχουν δικαίωμα κατά το καταστατικό και τον νόμο. Το αποτέλεσμα της διερεύνησης αυτής πρέπει να έλθει στο ΔΣ για επικύρωση.»

Εδώ αρχίζει το καλύτερο…. Τι απαντήσεις δόθηκαν λοιπόν…. Ότι η πλειοψηφία του ΔΣ θεώρησε από μόνη της ότι υπάρχει απόφαση ΔΣ και από μόνη της έπραξε….  Επιμείναμε «ποιοι θεωρήσατε;» αρχικά η απάντηση ήταν «το Προεδρείο» όμως μπροστά στις ευθυνοφοβία και την πίεση μας, τελικά αποκαλύφθηκε ότι Υπεύθυνος ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ.

Ως οφείλαμε τοποθετηθήκαμε:
«Κύριε πρόεδρε καταθέτουμε πρόταση μομφής στον πρώτο αντιπρόεδρο ο οποίος δεν μπορεί να είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πολύ περισσότερο πρώτος αντιπρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου με ομολογημένη πλέον την παραποίηση των εγγράφων της ΠΣΕ. Πρέπει να διακοπεί η διαδικασία και αν εξεταστεί η πρόταση μομφής»

Ενώ έχουμε ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές σε αυτό το ΔΣ, αυτό που ακολούθησε όμως δεν το περιμέναμε το ομολογούμε. Ο Πρόεδρος του ΔΣ μπροστά σε αυτήν την πολύ σοβαρή καταγγελία και πρόταση αντέτεινε πραγματικά επιχειρήματα… τι είπε δηλαδή; «δεν το συζητάμε, δεν το συζητάμε δεν το συζητάμε. Προχωράμε στο επόμενο θέμα»

Είναι πρωτοφανές στα χρονικά να καταγγέλλεται και να αποδεικνύεται παραποίηση εγγράφων και να μην μπαίνει ούτε καν σε συζήτηση το θέμα…. Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται σε ποια κατάσταση έχει περιέλθει το ανώτατο όργανο της Ηπειρωτικής Αποδημίας…

Θεωρούμε ότι αυτός ο κατήφορος μόνο με την ενεργή συμμετοχή των αποδήμων Ηπειρωτών στους συλλόγους τους, την ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα της Ηπειρωτικής αποδημίας και της Ηπείρου, την αναγνώριση ότι η ΠΣΕ μπορεί να έχει μια διαφρετική πορεία από την υπαρχουσα, μπορεί να σταματήσει.

Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη στην ομάδα που δυσφημεί και καταρρακώνει το κύρος της ΠΣΕ και της Ηπειρωτικής αποδημίας, οδηγώντας σε επικίνδυνες ατραπούς.  Οι σύλλογοι μπορούν να διοργανώσουν και να αναπτύξουν δράσεις σε διαφορετική κατεύθυνση, να διεκδικήσουν, να προτείνουν, να προάγουν την παράδοση μας και μέσα από τον αγώνα για την διεκδίκηση της λύσης των προβλημάτων μας.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση για το ΔΣ της ΠΣΕ της 18/4/2018 και την εκδήλωση για την Ηπειρωτική λαογραφία
Επόμενο άρθροΟι απόδημοι Ηπειρώτες συμμετέχουν στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο της 12ης Ιουλίου στα Γιάννενα