Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2017 Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση της ΠΣΕ στο Χαϊδάρι

Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση της ΠΣΕ στο Χαϊδάρι

2082
0

«Πλειοψηφία είμαστε, ό,τι θέλουμε κάνουμε»

το δόγμα στην Κλεισθένους…

Ξεπερνά κάθε φορά τον εαυτό της η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.
Τα παραδείγματα όλο και πληθαίνουν.

Ας δούμε μόνο την …περιπέτεια μιας εκδήλωσης.
Πριν από ενάμιση μήνα, η πλειοψηφία έφερε ως πρόταση στο Δ.Σ. την συνδιοργάνωση εκδήλωσης με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, με θέμα το έπος του 40.
Παρότι δεν υπήρχε απαρτία, με το έτσι θέλω, ενέγραψαν την πρότασή τους
ως απόφαση!

Τι απέγινε μετά; Η εκδήλωση για το έπος του ’40 έγινε τελικά στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, όπως έγινε, δηλαδή με σαράντα, όλους κι όλους, θεατές ενώ, λίγο μετά, κυκλοφόρησε δελτίο τύπου για άλλη εκδήλωση στο Χαϊδάρι, αφιερωμένη στην Ηπειρώτισσα γυναίκα αυτή τη φορά, σε συνδιοργάνωση, δήθεν, της Πανηπειρωτικής.
Τι σημασία έχει που δεν κουβεντιάστηκε, ούτε αποφασίστηκε από το Δ.Σ.;
«Πλειοψηφία είμαστε, ό,τι θέλουμε κάνουμε», αυτό είναι το δόγμα που βασιλεύει σήμερα στην Κλεισθένους, εκεί από όπου οι καταστατικές και δημοκρατικές διαδικασίες ολοένα και ξεμακραίνουν.

Μετά από ενάμιση χρόνο, ο εξωθεσμικός τρόπος που κινείται αυτή η πλειοψηφία, δεν είναι πια νέος. Όπως δεν είναι πια νέο ότι σε όσα κάνουν, όπως τα κάνουν, απλά ανακυκλώνουν τον ίδιο περιφερόμενο «θίασο», τακτοποιώντας αλλότριες εξωθεσμικές συναλλαγές.
Η προσπάθειά τους να μετέλθουν συλλόγους και άλλους φορείς, με τον μανδύα της συνδιοργάνωσης, δεν μπορεί να κρύψει την γύμνια τους και σε πολιτισμό και σε δημοκρατία.

Για αυτό και προσπαθούν να καλυφθούν με συνδιοργανώσεις πίσω από δραστήριους συλλόγους Ηπειρωτών, όπως ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου. Γιατί όταν αποτολμούν αυτοτελείς διοργανώσεις σαν Π.Σ.Ε., εγγράφουν νέες σελίδες στο …έπος των 40, του συνήθους αριθμού θεατών των εκδηλώσεων που διοργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.

 

Προηγούμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΣΕ ΤΗΝ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Επόμενο άρθροΔελτίο τύπου της ΗΣ για την Ολομέλεια της 14ης Νοεμβρίου