Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2017 Για τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΣΕ με θέμα τους υδρογονάνθρακες

Για τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΣΕ με θέμα τους υδρογονάνθρακες

1407
0

Δελτίο Τύπου της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης

για τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΣΕ στις 13/12/17

με θέμα «ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ»

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΣΕ της 13/12/2017 5ο θέμα (τελευταίο) στην Ημερήσια διάταξη ήταν οι «Υδρογονάνθρακες». Οι σύμβουλοι της ΗΣ ζήτησαν να προταχθεί ως εξαιρετικά επείγον, αλλά ο πρόεδρος και η πλειοψηφία το αρνήθηκαν, όπως άλλωστε είχαν αρνηθεί τη συζήτηση του θέματος και στην επιτροπή ανάπτυξης και στο ίδιο το ΔΣ, όσες φορές τα τελευταία χρόνια το ζήτησε η ΗΣ και με γραπτές παρεμβάσεις της στο ΔΣ.

Σήμερα κάτω από το βάρος των εξελίξεων, με την έναρξη των εργασιών έρευνας και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στην Ήπειρο, όπου μάλιστα σε αυτή τη συνεδρίαση του ΔΣ ήταν παρόντες και εκπρόσωποι φορέων, αναγκάστηκαν να φέρουν το θέμα.

Ποια ήταν όμως η πρόταση τους; Διαστρέφοντας ανοιχτά τα συμπεράσματα της ημερίδας που είχε διοργανώσει η ΠΣΕ στις 2/12/2014 μας είπαν ότι δεν υπάρχει και σοβαρός λόγος ανησυχίας και να απευθυνθούμε στην εταιρεία …να μας ενημερώσει.

Οι σύμβουλοι της ΗΣ αναλυτικά αναφερθήκαμε στις επιπτώσεις από την υλοποίηση της σύμβασης και τονίσαμε την ανάγκη το ΔΣ της ΠΣΕ, ανοιχτά και καθαρά να τοποθετηθεί ενάντια στη συνέχιση των εργασιών και καταθέσαμε πρόταση ψηφίσματος.

Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Δόσης αρνήθηκε να θέσει το ψήφισμα σε ψηφοφορία και με την ανοιχτή – δημόσια προτροπή του οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας σαν λαγοί έφυγαν από τη συνεδρίαση και την διέλυσαν.

Η ΗΣ οργανώνει  ημερίδα που την Τετάρτη 24/1/2017 στην ΠΣΕ για ενημέρωση, συζήτηση και οργάνωση της δράσης μας και  καλεί όλους τους Ηπειρώτες να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη, μέσα από τους οργανωμένους φορείς μας στην Ήπειρο και την αποδημία.

 

Προηγούμενο άρθροΔελτίο Τύπου της ΗΣ για συναντήσεις με φορείς απόδημων Ηπειρωτών
Επόμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ & ΤΗΝ ΠΣΕ