Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ – 5 Μάη 17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ – 5 Μάη 17

2076
0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Αθήνα 5/5/2017

 Στου κακού τη σκάλα, δεν υπάρχει τέλος.

Άλλη μια φορά, δεινοπάθησε η δημοκρατία και η αριθμητική στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ).

Στη συνεδρίαση της 26/4/2017, επανήλθε από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΣΕ για συζήτηση – προ ημερησίας διάταξης- η αίτηση ένταξης στη δύναμη της ΠΣΕ του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου. Κι’ αυτό, παρά το γεγονός, ότι η αίτηση αυτή – απασχόλησε στο παρελθόν τόσο το ΔΣ όσο και τη γενική συνέλευση της ΠΣΕ – είχε απορριφθεί ως μη καλύπτουσα τις προϋποθέσεις του καταστατικού της Συνομοσπονδίας μας.

Για άλλη μια φορά, στη συζήτηση της 26/4/2017, η εισήγηση για ένταξη του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου στη δύναμη της ΠΣΕ δεν κατόρθωσε να αποσπάσει την πλειοψηφία.
Αν και η θετική ψήφος των, μόλις, 11 από τα 22 παρόντα μέλη του ΔΣ, δεν αποτελεί πλειοψηφία, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, θεωρήθηκε – με το «έτσι θέλω» – ότι ελήφθη απόφαση ένταξης του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου στην ΠΣΕ!

Αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους, μια ακόμη παραβίαση του καταστατικού, οι σύμβουλοι της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση.

Τα μέλη του ΔΣ της Πανηπειρωτικής, που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, υλοποιώντας τους στόχους της προγραμματικής διακήρυξης για δράσεις που θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση των Αδελφοτήτων και Συλλόγων ή Ομοσπονδιών των αποδήμων, και έτσι στην ανάταση της ίδιας της ΠΣΕ, θέτουν σταθερά για συζήτηση στο ΔΣ της ΠΣΕ σοβαρά ζητήματα της Ηπείρου και των αποδήμων, όπως τα φορολογικά συλλόγων,  τα απόβλητα & η διαχείριση υδάτων στην Ήπειρο, οι δασικοί χάρτες, η κατάργηση των διοδίων και τόσα άλλα. Τα μέλη της πλειοψηφίας αρνούνται τη συζήτηση, και επιλέγουν να φέρουν και να επαναφέρουν για συζήτηση στο ΔΣ θέματα που οδηγούν στην αλλοίωση του χαρακτήρα της ΠΣΕ.

Με αφορμή και την «ετσιθελική» απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης στο ΔΣ, να εγγράψει – αντικαταστατικά – τον Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου στη δύναμη των μελών της ΠΣΕ, εύλογα τίθεται το ερώτημα:  Τι γραμμάτια εξοφλούνται;

Ως Ηπειρωτική Συσπείρωση, καλούμε τους απόδημους Ηπειρώτες να παραβρεθούν στην ανοικτή συζήτηση που θα γίνει τη Δευτέρα 15 Μάη 2017 στις 6:30μμ στην αίθουσα της ΠΣΕ, με θέμα:

«Η πορεία της Ηπειρωτικής Αποδημίας σήμερα- Η Ηπειρωτική Συσπείρωση, ατμομηχανή για την αναστροφή της φθίνουσας πορείας της ΠΣΕ».

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση ΗΣ για τα φορολογικά των συλλόγων – 20-5-2017