Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ & ΤΗΝ ΠΣΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ & ΤΗΝ ΠΣΕ

1912
0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πόσο πιο μακριά η Π.Σ.Ε. από την Ήπειρο;

Πόσο μακριά μπορεί να απέχει η Πανηπειρωτική από την Ήπειρο σήμερα;
Αυτό το ερώτημα ολοένα εντείνεται στην Ήπειρο και την αποδημία. Φροντίζει για αυτό
η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. που διαρκώς ξεπερνά τον εαυτό της στην πορεία αποστασιοποίησης του κορυφαίου συλλογικού φορέα από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον γενέθλιο τόπο και τους ξενιτεμένους.

Πριν από ακριβώς μια εβδομάδα, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. διέκοπτε απότομα την συνεδρίαση του συμβουλίου, αρνούμενος να θέσει σε ψηφοφορία ψήφισμα για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.  Παρότι είχε αφεθεί ως έσχατο θέμα προς συζήτηση, παρότι η πλειοψηφία αναλώθηκε για ώρα στις εσωτερικές της διχογνωμίες για το ποιοί θα είναι οι παρουσιαστές στην «Πίτα του Ηπειρώτη», στο τέλος ο Πρόεδρός της προφασίστηκε και την έλλειψη απαρτίας που ο ίδιος προκάλεσε, προτρέποντας συμβούλους της πλειοψηφίας, που πλέον μειοψηφούσε στην συνεδρίαση, να αποχωρήσουν εσπευσμένα. Διακόπτοντας, βέβαια, προσπάθησε μάταια να καταλαγιάσει τις διαμαρτυρίες συμβούλων και των συμπατριωτών από την Κίνηση «Καθαρός Καλαμάς» που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση, δεσμευόμενος ότι θα συγκαλούσε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. τούτη εδώ την εβδομάδα, με αποκλειστικό θέμα τους υδρογονάνθρακες.

Αντί, όμως, να συγκαλέσει το Δ.Σ., το Προεδρείο εξέδωσε χθες δελτίο τύπου όπου, ούτε λίγο, ούτε πολύ έμμεσα εγκαλεί και ξεκάθαρα επιτιμά όσους αγωνίζονται ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, αναφέροντας και χαρακτηρίζοντας ως «αποσπασματικές και επί μέρους αντιδράσεις κάποιων φορέων  και κατοίκων της περιοχής». Επικαλούμενο επιλεκτικά τα πορίσματα της ημερίδας που η Π.Σ.Ε. διοργάνωσε τον Δεκέμβριο του 2014, το δελτίο τύπου αποσιωπά την κατακλείδα τους, την Ανάγκη η Πανηπειρωτική να παρακολουθεί από τότε μέχρι σήμερα στενά τις εξελίξεις, δίνοντας συνέχεια στην ημερίδα για την επικαιροποίηση της ενημέρωσης και την τεκμηρίωση της στάσης της. Κάτι που η πλειοψηφία, παρά τις διαρκείς προτάσεις της «Ηπειρωτικής Συσπείρωσης», συστηματικά αγνόησε και επιδεικτικά αρνήθηκε. Και σε αυτή την τριετία έγιναν πολλά και, κυρίως, άρχισε η υλοποίηση της σύμβασης, ξεσηκώνοντας τις πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων σε όσους Δήμους ξεκίνησε. Και η υλοποίηση ήδη κινείται πολύ πέρα από όσα στοιχειώδη περιέγραφαν τα πορίσματα της ημερίδας τότε.

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει τελικά με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Αυτό που βλέπουμε για την ώρα είναι τα ανεξάντλητα κοιτάσματα θρασυδειλίας της πλειοψηφίας του Δ.Σ. που, με πλήρη αμετροέπεια και αλαζονεία, αντί να αναλάβει δράση για το θέμα που ταλανίζει την Ήπειρο, εγκαλεί και στρέφει το μέτωπό της ενάντια σε όσους πασχίζουν για ενημέρωση, κάνοντας την έγνοια και την αγωνία τους, αγώνα για τον τόπο και την προστασία του.

Η «Ηπειρωτική Συσπείρωση» προχωρά, προσκαλώντας τις Αδελφότητες, τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, κάθε ξενιτεμένο Ηπειρώτη σε μεγάλη εκδήλωση – ημερίδα και συζήτηση, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών. Με πλατιά, ολόπλευρη και ουσιαστική ενημέρωση, πέμποντας κάλεσμα εγρήγορσης και κινητοποίησης, με γνώμονα την προστασία του τόπου και των ανθρώπων του, του περιβάλλοντος και της προοπτικής τους. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, στις 24 Ιανουαρίου όλοι στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος).

                                      Ηπειρωτική Συσπείρωση ([email protected])

Προηγούμενο άρθροΓια τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΣΕ με θέμα τους υδρογονάνθρακες
Επόμενο άρθροΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ