Αρχική Νέα - Εκδηλώσεις 2018 Ανακοίνωση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης για το Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο στα Γιάννενα στις 12...

Ανακοίνωση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης για το Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο στα Γιάννενα στις 12 Ιουλίου 2018

2615
0

Οι απόδημοι Ηπειρώτες, συμπαρατασόμενοι με το πλαίσιο πάλης που καθορίστηκε στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, την 20η Ιουνίου 2018, για την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου, τα εργοστάσια βιομάζας και τις ανεμογεννήτριες, συμμετέχουμε στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα στις 12 Ιουλίου, στις 20:00 στο ΕΚΙ.

Διαδηλώνουμε για:
• Να αρθούν άμεσα οι άδειες που έχουν δοθεί για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή, για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο όρος Κασιδιάρη και των μονάδων βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

• Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Διασφάλιση της κάλυψης των λαϊκών αναγκών στην ενέργεια. Μείωση της τιμής. Αυξήσεις στα επιδόματα θέρμανσης, κατάργηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα καύσιμα, αφορολόγητο πετρέλαιο στους φτωχούς αγρότες όπως στους εφοπλιστές, ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη θέρμανση στα σχολεία.

• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα των εργαζομένων, στους ομίλους.

• Σταθερή εργασία, με δικαιώματα και προστασία της υγείας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων του κλάδου.

• Προστασία περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας με βάση τις σύγχρονες τεχνικές, με ιδιαίτερη έμφαση σε ήδη επιβαρυμένες περιοχές, όπως η περιοχή της ΒΙΠΕ.

Για άλλη μία φορά, η πλειοψηφία του διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, κατά τη συνεδρίαση της 9ης Ιουλίου 2018, υπερέβαλε εαυτούς και παρά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην πρόταση των Εργατικών Κέντρων.

Τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ:

Βαζούκη Μένια, Βλάχος Γιώργος, Γιαννούλης Νίκος, Ζέκης Νίκος, Κολιούσης Σωτήρης, Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Νάκης Γιάννης, Ντάσιου Ελένη, Πατίλη – Ζαρανίκα Ρούλα, Τζάκου Μαρίνα,
Καλούμε τους απόδημους Ηπειρώτες, συνεχίζοντας την πορεία πού ξεκίνησαν από το φθινόπωρο του 2014, να συμμετάσχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο.

Προηγούμενο άρθροΟι απόδημοι Ηπειρώτες συμμετέχουν στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο της 12ης Ιουλίου στα Γιάννενα
Επόμενο άρθροΣχόλιο του Γραφείου Τύπου της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης για τη «χορηγία των ΕΛΠΕ» στην εκδήλωση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο και τη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ.